Nogle steder ser det bedre ud helt at undlade døre

10 november 2021 Anders Lundtang Hansen

advertorial

De moderne hjem er begyndt at blive meget mere åbne, end hvad man så dem for bare nogle hundrede år siden.

Dengang skulle man have mange værelser, og man skulle helst have en tydelig opdeling af, om der var tale om der, hvor tjenestefolkene arbejdede, eller om man var dem, som der ejede husene.
Der var ganske enkelt nogle steder, som man ikke bevægede sig over til, og sådan skulle man helst opretholde forskellen.

Desuden var der noget vildt ved at kunne sige, hvor mange værelser man havde; og sådan er det sådan set stadig den dag i dag, hvis man har købt en stor villa, eller man måske fik en billig lejlighed i den indre by, hvor man så fik mange rum med.

Der gik nemlig også lidt luksus i at have mange rum, for de endnu tidligere hjem var mest af alt ét stort rum og måske et loftkammer, og så var der ikke meget privatliv.

image

Flere og flere døre bliver droppet

Og sådan kan man lidt sige, at det er begyndt at blive igen, hvor man slår køkken sammen med stuen, stuen fortsætter over i en havestue, og der er flere og flere mellemgange, hvor man tidligere ville have brugt en dør, men hvor man så åbner mere op.

Det giver mere lys i rummene, og man får en fornemmelse af mere albuerum her.

Selvfølgelig vil der altid være steder i huset, hvor der er brug for døre, og det vil for eksempel være hoveddøren, og de fleste vil også gerne have deres eget private værelse med dør til.

Så dørene kan sådan set ikke undværes, der er bare nogle steder, hvor man kan spare dem væk.

Mangler du at finde de døre, som der er brug i hjemmet, så kan du starte med at gå på jagt efter dem her: https://klarvinduer.no/dorer/dobbel-ytterdor . 

Flere Nyheder