Hvorfor vælge en erhvervsadvokat?

02 januar 2020 Lotte Hindsberg
Hvorfor vælge en erhvervsadvokat?

En vandrehistorie og den kan være sand eller blot en fortælling, er den om den amerikanske præsident og den måde han drev virksomhed på tidligere. Historien melder at hvis han skyldte en leverandør penge og han vurderede, at det var billigere ikke at betale og tage en evt. retsag, blev regningen ikke betalt er et fantastisk eksempel på, hvorfor det kan være en rigtig god ide at få en erhvervsadvokat med ind over, når der skal indgås handler. Uanset om det er med en ny kunde eller en leverandør. En erhvervsadvokat vil kunne være med til at sikre, at et sådan udfald ikke mindsket, ved at der var lavet en ordentlig juridisk bindende kontrakt. 

Hvad laver en erhvervsadvokat ellers

Ud over at være behjælpelig med kontrakter til leverandører og kunder kan en erhvervsadvokat også sikre, at der bliver lavet korrekte ansættelseskontrakter med nye medarbejdere.

I forhold til kunder, er det også en del af en erhvervsadvokat arbejde, at inddrive forfalden gæld og rådgive f.eks. om god markedsføringskik. Et stort fagområde, der kan være svært for en virksomhed at skulle sætte sig ind i og som tager fokus væk fra kerneområdet. 

Rådgivning omkring selskabsform

Et andet stort område en erhvervsadvokat beskæftiger sig med er rådgivning omkring selskabsform. Står du og skal stifte et nyt selskab, have ændret selskabsform eller afviklet selskabet kan det være en god ide at have en advokat med ind over. 

Det kan hurtigt blive dyrt hvis du f.eks. under en afvikling af et selskab måske på grund af konkurs eller insolvens kommer til at gøre noget forkert. Det anbefales at du i denne situation så hurtigt som muligt får en erhvervsadvokat ind over. 

Ønsker du at foretage et generationsskifte i dit selskab kan en erhvervsadvokat være behjælpelig med de juridiske dokumenter der gør overgangen nemmere og mere glidende og samtidig er juridisk korrekt. 

Flere Nyheder